/* header video stoppen */

Makkelijk Veganistisch eten

Veganistisch eten tips

De overgang naar veganisme: niet zo moeilijk als je denkt

Of je nou wilt beginnen met 1 veganistische maaltijd per week of er meteen volledig induiken, er is geen goede of foute manier. Als het idee van beginnen met veganistisch eten en veganistisch zijn je aanspreekt, maar je denkt dat je een bepaald gerecht of ingrediënt te erg zou missen als je 100% vegan zou gaan, dan kun je alvast met de transitie beginnen en die verandering tot het einde laten! Het belangrijkste is dat er geleidelijk verandering komt in de proporties van plantbased producten en dierlijke producten op je bord. Alle kleine stapjes helpen! Wat kun je eten als veganist?

Je kunt beginnen met het toevoegen van plantaardige melk in je koffie in plaats van koeienmelk, daarna kun je overgaan naar veganistische kaas, om daarna hamburgers in te ruilen voor de veganistische versie. Ook kun je je gebruik van groenten variëren. Zo kun je portobello’s gebruiken als burger en krijgt de jackfruit een vlezige structuur als je het bakt.

veganistisch eten, veganistisch dieet, veganistische vleesvervangers, alpro, no milk, wunda

Wat eet een veganist

Er zijn vele lekkere vegan recepten op internet te vinden van vegan pannenkoeken tot pasta. Maar wat doet veganistisch eten met je lichaam? Om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt, is het belangrijk om een evenwichtig eetpatroon te hebben met gezonde voeding. Het betekent niet dat je 100% gezond bent omdat je een veganistisch dieet volgt, er zijn namelijk veganistische versies van bijna alle soorten junk food. Het is dus belangrijk om niet constant te steunen op zwaar verwerkte veganistische producten zoals veganistische vleesvervangers, friet, oreo’s…

Maar laat deze informatie je ook zeker niet afschrikken! Voor meer informatie, hulp, en lekkernijen ben je welkom op onze tweewekelijkse veganistische markt in Den Haag. Op deze site kun je de eerstkomende data, locatie, en tijden vinden. Naast marktkramen waar je de verrukkelijkste lekkernijen kunt kopen, is er elke week een thema of workshop die je gratis kunt bijwonen.

Vegan voor beginners top 3:

  1. Zoek een vegan groep op social media. Bijvoorbeeld “vegan Den Haag” op Facebook en laat je inspireren.
  2. Niet alles in één keer, begin met plantaardige melk of lekkere humus op je brood.
  3. Start met de makkelijke en lekkere veganistisch recepten op onze Instagram.

Bonustip! Heb je geen zin om te koken, maar wil je wel lekker vegan eten? HappyCow is het platform om alle vegan hotspots te vinden. Hier vindt je de beste tips voor een gezond en plantbased uitje vinden.

plantaardige voeding in Nederland, voedseltransitie coalitie, groennetwerk, b2b den haag, circulair productieproces inrichten, plantaardige catering, greenteams geldbesparen, voedselverspilling 2030, klimaat 2030, nederland circulair 2050

De Vegan markt Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen maken we de "groene revolutie"!

Contact opnemen